''We willen de firma AllSeas en in het bijzonder Boris bedanken voor de order en de prettige samenwerking om dit project tot stand te brengen.''

Terug naar alle cases

AllSeas

Verpakken van een set simulators

In augustus zijn we benaderd door Boris van de firma AllSeas met de vraag of we mee willen denken met het verpakken van een set simulators. Deze simulators worden wereldwijd ingezet om personeel te trainen voordat ze aan boord gaan op één van de schepen.

De opdracht vanuit AllSeas: De computers, kijkschermen, bedieningsconsoles en randapparatuur moeten in een flightcase worden vervoerd. De flightcase is ook het meubel waarin de hele set operationeel moet zijn.

Om een goed beeld te krijgen hebben wij eerst een afspraak gemaakt bij AllSeas in Delft. We hebben gekeken bij de testopstelling en aan de hand van ons bezoek hebben we een eerste opzet gemaakt om de set te verpakken.

We hebben ervoor gekozen om het 55” scherm te monteren op een lift en de bedieningsconsole op een werkblad, dat op een lade rails in de kist naar voren wordt bewogen. Dit maakt dat de kist relatief klein kan blijven. De afmeting van de kist moest namelijk binnen bepaalde maten vallen zodat deze ook aan boord van schepen kan worden ingezet.

Na de eerste set tekeningen en het maken van een proefmodel hebben we de opdracht gekregen om de hele set van 7 kisten in totaal te bouwen. We willen de firma AllSeas en in het bijzonder Boris bedanken voor de order en de prettige samenwerking om dit project tot stand te brengen.