19 Inch Rack

19 inch racks zijn geschikt voor al uw modulaire elektronische apparatuur. Veel studio-apparatuur is uitgevoerd in 19 inch formaat, denk hierbij aan servers, versterkers, compressors, equalizers en channel strips. Het handige aan deze racks is dat deze altijd een vaste maat hanteren, namelijk: 19 inch. Afhankelijk van de producten en de hoeveelheid producten is het wel belang dat u goed kijkt naar de hoogte-eenheden (HE). 1 HE is 4,445 centimeter.

Meer informatie
Vertrouwd door vele ondernemers
Flightcases
Branches
Overig
Prijs
-

Referenties

Vele op maat gemaakte flightcases

"Flightcase Techniek Nederland is een goede partij voor ons die gevoelige apparatuur verpakt. De communicatie naar ons goed en duidelijk.  Tijdens het proces wordt er meegedacht aan het ontwerp en ze houden je op de hoogte over de lopende orders." Maarten van der Zwan, Medewerker Operationele Voorbereiding Veiligheidsregio Gelderland Zuid

HTS Racing Team

"Van AW Cases hebben wij deze prachtige flightcase mogen ontvangen! Nu zijn wij er van verzekerd dan onze Mono altijd heel blijft met transport. Ook benieuwd wat de mogelijkheden zijn, neem gerust contact op met AW Cases!" - HTS Racing Team

PG Motorsport

Super bedrijf en top samenwerking! - Paul Geeris, PG Motorsport

Project - AW Cases

''Een flightcase op maat voor een grootscherm. Ook benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor u, neem gerust contact op met AW Cases!''

Project-flightcases-AW Cases

''Ik wil graag mijn oprechte waardering uiten voor de geweldige service en professionele aanpak van de bouwer die ons onlangs twee flightcases heeft geleverd.''

''We willen de firma AllSeas en in het bijzonder Boris bedanken voor de order en de prettige samenwerking om dit project tot stand te brengen.''

De juiste partner voor alle soorten 19 inch racks

Ruim 12,5 jaar ervaring in de markt

Bekijk ons uitgebreide assortiment. Wij bieden deze standaard aan met de volgende uitvoeringen: 19 inch racks enkele deur, 19 inch racks dubbele deur, 19 inch racks geveerd, 19 inch slamracks en 19 inch racks tunnels.

Daarnaast bieden wij ook een geheel eigen innovatieve oplossing voor de 19 inch racks. Het AW RacQ systeem, een rack van 19 inch met een innovatieve ‘Easy-Slide’ functionaliteit. Deze maakt het een stuk eenvoudiger om modulaire apparatuur in en uit uw flightcase te schuiven. Ook maatwerk is hierin mogelijk, neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op.

Bent u op zoek naar iets unieks? Wij doen ook maatwerk!

19 inch rack

De oorsprong kent zich in het behuizen van elektronica voor spoorwegen. Tegenwoordig wordt het gebruikt om vele soorten elektronica te behuizen. Racks van 19 inch zijn een eenvoudige, veilige en (soms) ook mobiele oplossing om apparatuur aaneengesloten bij elkaar te houden.

19 inch racks zijn geschikt voor vele verschillende toepassingen. Wij hebben een uitgebreid assortiment 19 inch racks in onze webshop staan, zo is het eenvoudig om online een Rack van 19 inch te kopen. Staat voor u het juiste product er niet tussen? Neem dan eenvoudig contact met ons op.

Wilt u graag vrijblijvend advies over welke 19 inch rack het meest geschikt is voor uw apparatuur of toepassingen? Ook dan kunt u eenvoudig contact met ons opnemen, wij denken graag mee in oplossingen voor uw vraag.

De juiste keuze 19 Inch Rack

Er zijn een aantal factoren van belang bij het aanschaffen van een 19 Inch Rack. Denk bij het maken van de keuze voor het juiste 19 Inch Rack bijvoorbeeld niet alleen aan het aantal server modules die op dit moment geplaatst dienen te worden. Houd vooral rekening met wat u wilt bereiken en de groei die u komende periode wilt doormaken. Zo kiest u voor een 19 Inch Rack die toekomstbestendig is en schaft u geen 19 Inch Rack aan die na een aantal jaar te klein blijkt te zijn.

Daarnaast is het belangrijk om eerst een goed overzicht te realiseren voordat alles ingericht, geplaatst en geïnstalleerd wordt. Hiermee weet u zeker dat al uw apparatuur in het 19 Inch Rack past en voorkomt u dat apparatuur overgeplaatst dient te worden.

De specialisten van AW Cases helpen u graag bij het maken van de juiste keuze en kunnen u voorzien van passend advies!

19 inch rack kopen? Bestel direct!

  • Bestel eenvoudig & veilig in onze webshop.
  • Bestelling afhalen is mogelijk!
  • Snelle levering gegarandeerd.

U bent er nog niet zeker van wat geschikt is voor uw product of bent op zoek naar een offerte op maat voor een specifiek product of wellicht voor een aantal producten?
Contact ons dan direct met uw wensen, wij denken graag met u mee!

Op zoek naar een flightcase op maat?

  • Wat u bedenkt, kunnen wij maken.
  • Ontvang binnen 24 uur een offerte.
  • Wij denken graag mee in oplossingen & innovaties.

Maak vrijblijvend een afspraak, kom langs met uw product en wij adviseren in de mogelijkheden, eenvoudig toch?

Veelgestelde vragen

Waarvoor wordt een 19 Inch Rack gebruikt?

Een 19 Inch Rack wordt gebruikt voor de montage en het opbergen van apparaten zoals communicatieapparatuur, geluidsapparatuur en netwerk hardware. Het is een opberg- en ophangmogelijkheid waarin uw elektronische apparatuur geplaatst kan worden.

Hoe breed is een 19 inch rack.

Veel apparatuur is gemaakt met een breedte van 19 inch, dit staat gelijk aan 48,26 centimeter. De breedte is dan ook 19 inch en in sommige gevallen creëren we extra breedte om de flightcase 60 cm (trucksize) breed te maken. De diepte van het rack is geheel afhankelijk van de apparatuur én de eventuele bekabeling die wordt gemonteerd. Dit varieert van 20 cm tot soms wel meer dan een meter.

Waar staat 1U of 1HE voor?

1U of 1HE staat voor 1 Unit of 1 hoogte-eenheid. Naast de breedte, 19 inch of 48,26 centimeter, is natuurlijk de hoogte belangrijk. Unit of Hoogte-eenheid staan voor deze hoogte. 1U of 1HE staat gelijk aan 4,45 centimeter. Zie je bijvoorbeeld 2U of 2HE staan, dan wil dit simpelweg zeggen een hoogte van 2 x 4,45 centimeter. oftewel 2 x 4,45 centimeter = 88,9 centimeter.

Waarom 19 Inch?

De 19 Inch wordt gebruikt omdat veel studio-apparatuur uitgevoerd is in 19 Inch formaat. 19 Inch in de standaard die gemaakt is door de Electronic Industries Alliance of EIA. Dit hebben zij gedaan om het marktaandeel te vergroten en om de kwaliteitsniveaus en de klanttevredenheid te verhogen.

Waar moet rekening mee gehouden worden bij de aanschaf van een 19 Inch Rack?

Wij bieden verschillende 19 Inch Racks aan. Deze verschillen in hoogte en diepte. Hierbij is het goed om rekening te houden met de volgende vragen: Welke diepte is minimaal nodig voor de in te bouwen apparatuur? Welke belasting moet het 19 Inch Rack minimaal aankunnen? Op welke manier gaat de apparatuur in het rack bekabeld en gekoeld worden?

Maakt de serverbreedte uit?

De 19 Inch EIA standaard is geen vereiste. Toch houden grote merken als Intel, HP, Dell en IBM zich aan deze standaard op hun servers. Hierdoor passen vrijwel alle servers in het 19 Inch Rack en zal de serverbreedte geen groot probleem zijn. Door middel van zogenaamde 19 inch inlegsteunen is het ook mogelijk om apparaten zonder 19 inch rackmontage toch in te bouwen in een 19 Inch Rack

Flightcase op maat?

Neem contact op voor een vrijblijvende offerte

Offerte aanvragen